Profile

Join date: Jun 23, 2022

About

Gids voor BK tijdrijden vandaag in Gavere: parcours, deelnemers, livestream


🔴GO LIVE📺📱👉 BK tijdrijden 2022


▶️WATCH PLAY📺📱👉 BK tijdrijden 2022 Kijk TV


Komende week staat het Belgisch kampioenschap wielrennen op het programma. Op donderdag 23 juni zullen de Belgische hardrijders het tegen elkaar opnemen in de tijdrit in Gavere, terwijl de strijd op de weg op zondag 26 juni gevoerd gaat worden in Middelkerke. WielerFlits brengt het programma voor u in kaart en voegt daar later de uitslagen aan toe.


Donderdag staat in Gavere het Belgisch kampioenschap tijdrijden op het programma. Alle ogen zullen gericht zijn op Remco Evenepoel, hij is de topfavoriet. Titelverdediger Yves Lampaert en thuisrijder Victor Campenaerts zijn de grootste concurrenten op een snel en technisch parcours. Ook andere Belgische tijdrijders zien een jaar in de nationale driekleur wel zitten, al lijkt een podiumplaats het hoogst haalbare.


De Tour de France nadert met rasse schreden, maar eerst worden de nationale kampioenentruien nog uitgedeeld. In Gavere verdedigen Lotte Kopecky en Yves Lampaert vandaag hun driekleur in het tijdrijden.


Donderdag staan in het Oost-Vlaamse Gavere de Belgische kampioenschappen tijdrijden voor eliterenners (m/v) op het menu. Bij de mannen helaas een BK met een wat afgeroomd deelnemersveld door het forfait van Wout van Aert. Dé kans voor Remco Evenepoel om zijn allereerste nationale proftitel te pakken. Lotte Kopecky gaat voor een ‘vier op vier’. WielerFlits blikt vooruit.


Zo was het vorig jaar:

Vorig jaar was Ingelmunster het decor voor het BK tijdrijden en Yves Lampaert snelde in zijn achtertuin naar een tweede tijdrittitel.


Wout van Aert liet het BK schieten, Lampaert klopte topfavoriet Remco Evenepoel en Victor Campenaerts in zijn thuismatch. Zijn West-Vlaamse aanhang maakte er een waar volksfeest van.


Bij de vrouwen zette Lotte Kopecky een zuivere hattrick op het bord. Na Middelkerke en Koksijde palmde ze ook Ingelmunster in. Julie Van de Velde en Julie De Wilde vergezelden haar op het podium. De chronometer wordt dit jaar in Gavere geïnstalleerd, de thuisbasis van Victor Campenaerts en Thomas De Gendt. De inwoners van Gavere zijn het uithangbord van dit BK.


De omloop in Gavere is niet al te heuvelachtig - op "de put van Dikkelvenne" net voor de aankomst na - en zou een kolfje naar de hand van de snelheidsduivels moeten zijn.


Tussen de Molenstraat en de Nijverheidsstraat moet 11,6 kilometer overbrugd worden. De vrouwen rijden 2 rondjes (23,2 kilometer), de mannen gaan voor 3 ronden (34,8 kilometer).


De eerste vrouw gaat om 11.08 u van start met een interval van 1 minuut. Lotte Kopecky wordt als titelverdedigster om 12.33 u aan de start verwacht.

Bij de mannen wordt het veld in meerdere golven opgesplitst. De eerste renner wordt om 13.47 u gelanceerd, Yves Lampaert gaat als laatste renner vanaf 15.33 u op zoek naar de driekleur.


Aan tussentijden overigens geen gebrek: bij de vrouwen zijn er 3 indicaties (5,8 km, 11,7km, 17,4 km), bij de mannen liefst 5 (5,8 km, 11,7km, 17,4 km, 23,1 km, 29 km).

[

[""KIJKEN@TV""]!!BK tijdrijden 2022 live kijken met gratis livestreams 23 juni 2022

More actions